Seite in Deutsch DEUTSCH

Locomotievenparade, 28 en 29 augustus.

Geplaatst op : 09-09-2021

Het Industrieel Smalspoor Museum in Erica heeft een collectie van wel 100 locomotieven op verschillende spoorbreedtes. Het museum heeft treinen voor de spoorbreedtes van 600, 700 en 900 mm. Een groot deel daarvan is geschikt om te rijden. Dit jaar is er een parade van de locomotieven met een spoorwijdte van 900 mm. Het zijn locomotieven die vroeger gebruikt zijn bij de vervening, in de staatsbossen, bij defensie en bij de steenfabrieken. Mobiel erfgoed dat een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de industriële ontwikkeling van ons land in de vorige eeuw. Gedurende het weekend zulllen deze objecten tijdens diverse parades rijdend aan het publiek worden getoond begeleidt met toelichting door de museumpresentator.  

De parades zullen op beide dagen worden gehouden om 12 uur en om 15 uur.

Naast de gepresenteerde locomotieven zullen er demonstratie smalspoorwerkzaamheden worden verzorgd en zorgt een draaiorgel voor muzikale ondersteuning bij het museumgebouw.

Verder zullen de rondritten met de smalspoortrein en de Schwingeltrein, met name voor de kinderen, als gebruikelijk  blijven rijden.

Heel dit weekend gelden voor deze bijzondere activiteit de normale toegangsprijzen en is het museum ook op de zondag  geopend van 10.00 tot 16.30 uur.

Voor het bezoeken van het museum op de dagen van  de Locomotievenparade is aanmelden wél verplicht.

Bij de ingang van het museum vragen wij alle bezoekers vanaf 13 jaar om hun coronatoegangsbewijs te tonen met hun legimatie.  Na controle door onze medewerkers (en betaling van de entree) ontvangt men het toegangskaartje. Het coronatoegangsbewijs kan  worden verkregen als men beschikt over: 
  •           een vaccinatiebewijs; of
  • ·         een herstelbewijs; of
  • ·         een negatieve testuitslag via testen voor toegang.
Het coronatoegangsbewijs kan worden meegenomen als een app op de telefoon of als een afdruk op papier.

Industrieel Smalspoormuseum
Griendtsveenstraat 140
7887 TK Erica