Seite in Deutsch DEUTSCH

Coronaprotocol bezoekers

Algemeen:
- Ga niet van huis bij gezondheidsklachten. Bezoekers zijn welkom als zij en hun huisgenoten tenminste 24 uur klachtenvrij zijn en hiervoor een verklaring hebben getekend.
- Het is alleen toegestaan om met meer dan één persoon naar het museum te komen indien sprake is van een gezelschap dat tot hetzelfde huishouden behoort.
- Bezoekers die zich aangemeld hebben, komen op tijd of maximaal 15 minuten voor starttijd.
- De treinen rijden niet op vaste tijden. Evenwicht wordt gezocht in wachttijd en rijtuigbezetting.
- Betaal zo veel mogelijk met pin / contactloos.
- Er worden vooralsnog geen arrangementen geboekt.
- Houd anderhalve meter afstand van bezoekers die niet behoren tot het eigen gezelschap. Bezoekers worden geadviseerd vooral ook buiten rond te gaan lopen en rond te kijken. Buiten is ruimte zat en er valt veel te zien. Hiervoor worden o.m. de spoortocht en plattegrond van het museumterrein verstrekt.
- De historische Remise is toegankelijk voor individuele bezoekers. De Fijnfabriek is gesloten.
- Volg altijd de hygiënemaatregelen.
- Volg altijd de aanwijzingen van medewerkers van het museum. Bezoekers die zich niet aan dit protocol of aan de aanwijzingen van medewerkers houden, worden verzocht hun bezoek te beëindigen.

Toegangscontrole:
- Eén individu per gezelschap of één bezoeker koopt de toegangskaart(en).
- Vanaf de ingang is de route naar de kassa met duidelijke belijning aangegeven. Bij de kassa staat een logistiek medewerker die de bezoekers wijst in welke ruimte plaats voor hen is. Ook als de bezoeker naar een andere ruimte wil overlegt deze dat met de logistiek medewerker.
- Na de controle is er desinfecterende handgel voor de bezoekers beschikbaar.
- Voor de baliemedewerkers zijn handschoenen beschikbaar
- De kapstokken zijn verwijderd. Individuele bezoekers hangen zelden hun jas aan de kapstok.
- Bij de kassa is een tafel voor de balie geplaatst waardoor de afstand tussen de bezoeker en de kassamedewerker ruim anderhalve meter is.
- Bij de balie voor de horeca en winkel is een beschermingsscherm opgehangen.

Restaurant:
- Regels hangen bij de entree van het horecapunt.
- Ook voor het restaurant is het maximum aantal bezoekers aangegeven
- Voor de bestel- en afhaalbalie is anderhalve meter afstand tot elkaar aangegeven
- Dienbladen met afwas e.d. worden in de mobiele afruimkasten gezet
- Horecamedewerker wijst de gasten hun plek en legt regels uit. - Gasten schuiven niet zelf met tafels.
- Op de vloer van het restaurant is de routing aangegeven.
- Gevraagd wordt zoveel mogelijk contactloos of mobiel te betalen.
- Ingang en uitgang zijn scheiden.
- De dienbladen worden na elk gebruik schoongemaakt
- Tafels en stoelen warden na gebruik schoongemaakt.
- Het assortiment is beperkt: het meeste is voorverpakt. Uit de keuken: soep, tosti’s, poffertjes, gehaktballen en krentenwegge.
- Gelpompje bij de uitgang naar het perron.

Kinderactiviteiten:
- De kindertrein wordt niet gebruikt
- De treintafel buiten wordt wel gebruikt (houten trein)
- In het restaurant worden het knikkerspoor en het kralenspoor in gereedheid gebracht, stiften e.d. worden niet gebruikt.
- Op de openingsdagen rijdt voor de kinderen de Schwingeltrein.

Museumwinkel:
- Regels hangen aan de buitenkant van de winkel
- Zorg dat iedereen 1,5 meter afstand tot elkaar kan houden vóór de vitrines.
- Kom zoveel mogelijk alleen/beperkt tot 2 personen uit hetzelfde gezelschap in de winkel.