treinenparade

Treinen Parade 2024

Treinenparade nieuwe stijl Smalspoor museum

Op zaterdag 17 en zondag 18 augustus organiseert het Smalspoormuseum Erica diverse treinenparades in een nieuwe stijl die vooral aandacht geeft aan het gebruik van industrieel smalspoor in Nederland. Iedere parade behandelt een specifiek thema.  Met dit jaar  o.a. een Veenparade, Bouwparade, Nederland parade. Alles op 700 en 900 mm spoor. Rondritten, kindertrein, machinistendiploma behalen enz. Daarnaast is er een leuk randgebeuren.

Daarnaast wordt in de Zuidhal van het museum de grote modelspoorbaan van N-Spoor Zuid Limburg  weer opgebouwd en op het buitenterrein doen de draadkranen aan grondverzet en geeft de Reddingsbrigade Emmen diverse demonstraties , o.a. met boten.
Aan de onderdelen van het gebruikelijke programma, zoals de één uur durende rondritten met de  smalspoortrein en de  diverse kinderactiviteiten als de kindertrein, het waterspoor en het machinistendiploma kan tussen de parades door worden deelgenomen. En als u voldoende tijd voor uw museumbezoek heeft vrijgemaakt kunt u daarna nog rondstruinen op het 6 ha groot museumterrein en de meer dan honderd locomotieven bekijken. Evenals de historische gebouwen op het terrein.

Entree: 4 t/m 12 jaar € 7,50
13 jaar e.o. € 9,50
Donateurs 50 % korting

17  en 18 augustus 2023
10:00 – 16:30

Gewijzigde entreeprijzen:  4 t/m 12 jaar € 7,50,   13 jaar en ouder  € 9,50.