Seite in Deutsch DEUTSCH

Jaarlijkse Locomotievenparade.

Zaterdag 29-08-2020 t/m zondag 30-08-2020


Vanwege de coronabeperkingen doen we het dit jaar anders. We laten niet de locomotieven langs de bezoekers op het perron rijden, maar de bezoekers mogen langs de 900 mm objecten die verspreid over het terrein staan opgesteld. Aan de hand van een routeboekje met uitgebreide omschrijvingen van de tentoongestelde objecten worden de bezoekers rondgeleid. Op die manier voorkomen we dat de bezoekers te dicht opeen gepakt op het perron blijven staan.  Omdat het wandelpad van de locomotievenroute breed genoeg is om elkaar op gepaste afstand te kunnen passeren en de objecten in de buitenlucht staan opgesteld kunnen wij dit evenement coronaproof aanbieden.  Langs de route zullen verschillende pauzeplaatsen zijn.
Naast de tentoongestelde locomotieven zullen er demonstratie smalspoorwerkzaamheden worden verzorgd en zorgt een draaiorgel voor muzikale ondersteuning bij het museumgebouw.

Verder zullen de rondritten met de smalspoortrein en de Schwingeltrein, met name voor de kinderen, als gebruikelijk  blijven rijden.

In het Locomotievenparadeweekend is het museum ook op zondag van 10.00 tot 16.30 uur geopend.

Aanmelden is nodig. Ook om te voorkomen dat wij u, bij te grote drukte, bij de poort niet kunnen toelaten.

Bovendien wijzen wij u er graag op dat de locomotievenparade een buitenactivteit is. Neem daarom bij regen paraplu of regenkleding mee. Ook omdat wij vanwege de coronamaatregelen slechts een beperkt aantal mensen binnen kunnen ontvangen.